Berben Fruit

Ons bedrijf

Fruitbedrijf Berben richt zich op de teelt van appels en peren, zowel voor de binnenlandse markt als voor de export. Gestreefd wordt naar het produceren van fruit van optimale kwaliteit, dat voldoet aan strengste eisen ten aanzien van smaak, kleur en voedselveiligheid. 

De omvang van het bedrijf is 26 hectare bomen. 20 Ha is bestemd voor de teelt van meer dan zes rassen appels. 6 Ha is bestemd voor de teelt van vier soorten peren. 

Sinds 1998 staan er op het terrein twee bedrijfsruimten met koelcellen met een totale capaciteit van ca. 1 miljoen kilo. Daardoor is het mogelijk dat Berben het gehele jaar kan leveren aan de veiling in Geldermalsen.

Voor consumenten is er kleinschalige verkoop door middel van een permanente kraam aan de straat. 

We zijn een bedrijf met natuurlijke producten, maar techniek speelt voor ons een belangrijke rol. Op het land met vloeibare bemesting van bomen (fertigeren) en met beregening. In onze bedrijfsruimten beschikken wij over een zeer geavanceerde sorteermachine en over een uitstekende koeling die ons in staat stelt een heel jaar lang fruit van hoge kwaliteit te leveren. 

De combinatie van natuur en techniek doet recht aan het natuurlijke karakter van ons bedrijf en aan ons streven naar een zo efficiënt mogelijke bedrijfsvoering.

Wij zijn lid van de Coöperatie Koninklijke Fruitmasters Groep U.A. en de afzet van onze kwaliteitsfruit vindt plaats via Fruitmasters