Berben Fruit

Gezonde voeding voorop

Fruitbedrijf Berben vindt gezonde voeding belangrijk en staat daarom voor een kwalitatief hoogwaardig product. Dat betekent dat voedselveiligheid op de eerste plaats komt. Zo kan de consument vertrouwen op een eerlijk product dat duurzaam wordt verbouwd. Berben voldoet vrijwillig aan strenge eisen op dit gebied en is er dan ook trots op voor diverse belangrijke keurmerken gecertificeerd te zijn:

EurepGap is een organisatie op Europees niveau waarin de levensmiddelenbranche sterk vertegenwoordigd is. De afkorting staat voor Euro Retail Produce Working Good Agricultural Practice. EurepGap stelt voorwaarden ten aanzien van hygiëne, bemesting, irrigatie, gewasbescherming, milieu, beheer en veiligheid voor personeel. De normen worden elke twee jaar aangescherpt.

Tesco Nature’s Choice is een norm die ontwikkeld is door het Engelse supermarktconcern Tesco om te laten zien dat het zich inzet voor duurzame bedrijfsvoering. Kwaliteit, voedselveiligheid, hygiëne, natuur, milieu en arbeidsomstandigheden zijn de belangrijkste speerpunten. Tesco Nature’s Choice is opgezet voor zowel het productieproces als de sorteer- en verpakkingswerkzaamheden.

Regelmatig vindt bij Berben inspectie plaats in het kader van bovengenoemde certificering. Berben scoort goed op het gebied van hygiëne (bedrijfskleding) en de registratie van de productie. De administratie waarborgt dat gegevens van elke partij appels en peren beschikbaar zijn om bijvoorbeeld productiefouten te achterhalen.

De afzet van ons kwaliteitsfruit verloopt exclusief via de veiling Coöperatie Koninklijke Fruitmasters Groep U.A. in Geldermalsen. Door alle aangesloten leden is Fruitmasters in staat het Nederlands kwaliteitsfruit direct van de bron te leveren aan (inter)nationale handelshuizen en retailers.